Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
SOC, System Order koordinator
Vacant Job

SOC, System Order koordinator

Sverige | Älvsjö

”SOC, System Order koordinator” till vår projektgrupp – ”Systemlösningar för hydrauliksystem”

Bosch Rexroth Group | Sweden | Älvsjö | CF/ACC2-SE

Vi söker en – ”SOC, System Order koordinator” till vår projektgrupp – ”Systemlösningar för hydrauliksystem” inom Tekniksupport IA Sverige” med placeringsort Älvsjö.


Denna teknikgrupp har som uppgift är att ta fram konkurrenskraftiga systemlösningar, hydrauliska och elektrohydrauliska. Då en av våra SOC´ar kommer att vara mamma ledig söker vi nu hennes ersättare. SOC funktionen har till uppgift är att koordinera och informera, vara drivande och lösningsorienterad i arbetet samt ha förmågan att se helheten i ett projekt. En annan del av arbetet avser att kontinuerligt följa upp projektens status hos produktionsorterna.

Uppdrag / Arbetsuppgifter

Du kommer ingå en i grupp vars uppdrag är att ta fram kundanpassade hydrauliska lösningar och system enligt Engineering To Order (ETO). Det kan vara olika typer av hydraulaggregat med kringutrustning. Dessa kan vara bestyckade med nya smarta funktioner så som hastighetsstyrda hydraulpumpar eller andra funktioner uppkopplade mot företagsnätverk eller Internet. Produktion av system/lösningar kommer att ske utomlands och det är viktigt att bygga upp goda relationer med dessa produktionsenheter.

Du kommer att bygga upp relationer både internt men också med våra produktionsenheter runt om i Europa. Även kontakter med våra kunder är en viktig del.

Du kommer att ha inspirerande internationella kontakter med bl.a. Bosch Rexroth produktions- och applikationsutvecklingsenheter runt om i Europa.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Säkerställa och dokumentera offertunderlag för vidare produktion
  • Hantera och dokumentera de olika ”Quality Gates” i processen
  • Skapa och frisläppa BOM (Bill of material)-listor och SAP-underlag till produktionsenhet
  • Arbeta effektivt och målinriktat i team
  • Samarbeta med säljavdelning, support funktioner samt tillverkningsenheterna runt om i Europa
  • Ansvara för teknikdokumentation efter systemleverans
  • Rapportering sker till Teknikchef på Sales Technical Support IH (Industrial Hydraulics).

Bakgrund

Vi tror att du har en ingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik eller motsvarande. Hydraulikinriktning är meriterande. Administration av projekt och förståelse för ETO (Engineering to order) och SAP-kunskaper är starkt meriterande. Du är kundfokuserade och kommunikativ. Krav är att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift, meriterande är även tyska samt tjeckiska då produktionen av systemen ofta sker i Tjeckien.

Personliga egenskaper

Du trivs med att arbeta ihop med andra i ett team mot definierade mål. Du har ett eget driv att möta deadlines tillsammans med dina kollegor. Kundfokuserad, strukturerad och har en styrka inom administration.

Apply Now

Tjänsten är ett vikariat från början av maj 2019 i ca 1,5 år. Känner du för utmaningen och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mišel Milivojević 08-727 92 23 alt 070-390 92 23. Om du har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Åsa Widelund 08-7279143. Vi vill ha din ansökan så fort som möjligt dock senast den 15:e mars 2019 till HR Business Partner Rekrytering@boschrexroth.se. Ansök med rubriken ” System Order koordinator”. Intervjuer kommer att ske löpande.

Bosch Rexroth. The Drive & Control Company
Bosch Rexroth är världens ledande leverantör inom industriell automation och mobilhydraulik. Ett komplett produktprogram, djup kompetens och god service gör oss till en trygg och säker helhetsleverantör. Vår ambition är att med unik branschkunskap och kvalificerade medarbetare alltid erbjuda våra kunder det allra bästa. I Norden arbetar cirka 900 medarbetare med utveckling, produktion och försäljning. www.boschrexroth.se

Kontaktperson för HR

Contact
Åsa Widelund
HR Business Partner
Telefon
E-postadress

För mer information om tjänsten kontakta ansvarig chef

Contact
Mišel Milivojević
Telefon