Hoppa till huvudinnehåll
Bosch i Sverige

Bosch – tolkar AIoT på nya sätt

The AIoT show – powered by Bosch

AIoT – kombinationen av artificiell intelligens och Internet of Things – kommer att förändra våra liv i grunden under de närmaste åren. Men hur? Och vad är det egentligen? Kortfattat kan man säga att kombinationen gör att produkter inte bara kan samla in och analysera data, utan även agera utifrån dem, ta beslut och lära sig automatiskt.

I en rad branscher och sektorer används teknologi från Bosch för att driva utvecklingen, vilket vi visar i 10 spännande avsnitt. The AIoT Show powered by Bosch och ger en inblick i vetenskapen bakom teknologin, från köket till yttre rymden. Tillsammans strävar vi mot samma mål – en smartare och mer sammanlänkad vardag.

Möt våra två värdar från Bosch Nordic, Camilla och Linda. De kommer att vara värd för 10 program om AIoT, varje avsnitt ger djupgående information om en specifik smart-ansluten lösning. Bosch & AIoT – a smart connection!

The AIoT Show - powered by Bosch

Trailer

Välkommen till the AIoT show — powered by Bosch!

Möt våra två värdar från Bosch Nordic, Camilla och Linda. De kommer att vara värd för 10 program om AIoT, varje avsnitt ger djupgående information om en specifik smart-ansluten lösning. Bosch & AIoT – a smart connection!

The AIoT Show - Space

Rymden

Välkommen till the AIoT show — Rymden

I hela mänsklighetens historia är det drygt 500 personer som fått möjlighet att resa ut i rymden. Inom några generationer kommer denna siffra dock att växa varje år. Rymdkapplöpningen är igång, och säkerheten är förstås viktigare än någonsin. I detta avsnitt av The AIoT Show får vi se hur Bosch arbetar för att maximera säkerheten för dagens och morgondagens astronauter.

The AIoT Show - Health

Hälsa

Välkommen till the AIoT show — Hälsa

Vi kan redan mäta blodtryck, hjärtfrekvens, blodsocker och mycket annat, men hur kan smarta uppkopplade lösningar hjälpa oss till en bättre hälsa i framtiden? I detta avsnitt av The AIoT Show visar Camilla och Linda upp några av de smarta idéer som Bosch arbetar med för att hålla våra kroppar i bästa möjliga skick.

The AIoT Show - Industry

Industri

Välkommen till the AIoT show — Industri

Framtidens fabriker står i fokus för detta avsnitt av The AIoT Show. Med allt från robotstyrda lösningar på fabriksgolvet till smarta sensorer som uppmärksammar på faror. Och här ligger Bosch i framkant när det gäller Industri 4.0.

The AIoT Show - Kroppsburen teknik

Kroppsburen teknik

Välkommen till the AIoT show — Kroppsburen teknik

År 1977 lanserades det första armbandsuret med inbyggd miniräknare. Det ses som det första exemplet på smart kroppsburen teknologi på marknaden. I The AIoT Show tittar vi på hur sensorer från Bosch används i dagens och morgondagens smarta och uppkopplade kroppsburna enheter, som vi kommer att använda för att hålla oss friska och i fysisk form under kommande år.

The AIoT Show - Smarta städer

Smarta städer

Välkommen till the AIoT show — Smarta städer

I takt med att fler människor flyttar till storstäder än någonsin tidigare blir det en allt viktigare utmaning att göra städerna säkrare, bekvämare och mer hållbara för de människor som bor och arbetar i dem. I detta avsnitt av The AIoT Show powered by Bosch tittar vi på några exempel på hur smarta uppkopplade produkter och nätverk kan lösa vissa problem – från självparkerande bilar och innovativa trafikledningslösningar till bättre avfallshantering och initiativ för renare luft.

The AIoT Show - Smarta hem

Smarta hem

Välkommen till the AIoT show — Smarta hem

I våra hem kan vi redan se några av fördelarna med smart och uppkopplad teknologi, men än så länge har vi bara skrapat på ytan. I detta avsnitt av The AIoT Show powered by Bosch upptäcker vi hur våra bostäder kommer att bli smartare, säkrare, bekvämare och mer hållbara under kommande år.

The AIoT Show - Kontoret

Kontoret

Välkommen till the AIoT show — Kontoret

Alla är överens om att arbetsplatser bör vara så säkra och bekväma som möjligt. I The AIoT Show tittar vi på hur högteknologiska brandsystem kan upptäcka rök och eld långt innan vi människor märker något, och hur smarta uppkopplade sensorer och kameror ger värdefull hjälp med allt ifrån kontroll av luftkvalitén till produktledningssystem. Detta kommer att göra oss friskare och mer produktiva!

The AIoT Show - på väg

På väg

Välkommen till the AIoT show — på väg

Tänk dig en bilresa där du slipper jobbiga köer, kan låta bilen hitta bästa möjliga parkering och ställa sig där själv, och om problem uppstår signalerar bilen vad som behöver åtgärdas och när. Detta avsnitt av The AIoT Show handlar om hur det blir enklare och bekvämare att köra tack vare framstegen inom smarta uppkopplade enheter.

The AIoT Show - jordbruk

Jordbruk

Välkommen till the AIoT show — jordbruk

Jordbruket, världens äldsta industri, är kanske den bransch som kan dra allra störst nytta av smart uppkopplad teknologi idag och under kommande år. I detta avsnitt av The AIoT Show tittar vi på hur sensorer kan användas för att göra jordbruket säkrare, mer effektivt och bättre rustat att möta de utmaningar som kommer att finnas i framtiden.

The AIoT Show - mot framtiden

En framtid med AIoT i fokus

Välkommen till the AIoT show — mot framtiden

Kameror som ”ser” genom väggar eller under motorhuvar kanske låter som vilda fantasier, men faktum är att de snart kan vara verklighet. I detta avsnitt av The AIoT Show powered by Bosch tittar vi på hur kommande generationers sensorer och kameror kan förenkla varje minut av våra liv.