Hoppa till huvudinnehåll
Bosch i Sverige
Bosch i världen

Bosch-koncernen i korthet

Som ett ledande företag inom IoT erbjuder Bosch innovativa lösningar för det smarta hemmet.

Vad vi gör

Bosch-koncernen är en ledande internationell leverantör av teknologi och tjänster, med omkring 402 600 medarbetare globalt (per 31 december 2021). Företaget omsatte 78,7 miljarder Euro under 2021. Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods och Energy and Building Technology. Som ett ledande företag inom IoT erbjuder Bosch innovativa lösningar för smarta hem, Industri 4.0 och uppkopplad mobilitet. Bosch har en vision om hållbar, säker och spännande mobilitet. Företaget drar nytta av sin expertis inom sensorteknologi, mjukvara och tjänster, såväl som sitt eget IoT-moln, för att erbjuda kunder uppkopplade lösningar, från olika domäner, men från en och samma källa. Bosch-koncernens strategiska mål är att göra livet enklare med produkter och lösningar som antigen innehåller artificiell intelligens (AI) eller har utvecklats eller tillverkats med dess hjälp. Bosch höjer människors livskvalité över hela världen, med produkter och lösningar som är både innovativa och intresseväckande. Kort sagt, Bosch skapar teknologi som är ”Invented for life”.

Bosch-koncernen globalt

Försäljningsintäkter, medarbetare, platser - nyckeltal och varumärken i en överblick
(Siffror per 31 december, 2021 värden avrundade)

402 600

medarbetare globalt

78,7

miljarder Euro i omsättning

76 100

medarbetare inom forskning och utveckling runt om i världen

440

dotterbolag och lokala företag i omkring 60 länder

2,8

miljarder Euro i resultat, EBIT

6,1

miljarder Euro till forskning och utveckling

Publikationer

Ladda ner aktuell information om Bosch här.

Omslag på Bosch today

Bosch today

Allt du behöver veta om Bosch, kort och koncist

Omslag till Boschs årsredovisning 2021

Årsredovisning 2021

Företagsprofil och årsredovisning för 2021

Våra affärsområden

Aktieägarstruktur och organisation

Företagsstrukturen hos Robert Bosch GmbH säkerställer den Bosch-koncernens entreprenöriella självständighet. Den gör det möjligt för företaget att planera långsiktigt och göra betydande investeringar för framtiden. 94 procent av aktiekapitalet i Robert Bosch GmbH ägs av Robert Bosch Stiftung GmbH, en välgörenhetsstiftelse. De resterande aktierna ägs av familjen Bosch, genom ett familjeägt företag, och av Robert Bosch GmbH. Majoriteten av rösterna har Robert Bosch Industrietreuhand KG, en industristiftelse som utövar aktieägarnas rättigheter.

  • Aktieägare i Robert Bosch GmbH. Fördelning av aktier: 1 % Robert Bosch GmbH, 5 % ERBO II GmbH/familjen Bosch, 94 % Robert Bosch Stiftung GmbH
  • Aktieägare i Robert Bosch GmbH. Rösträttsfördelning: 7 % familjen Bosch, 93 % Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

Robert Bosch Stiftungs kontorsbyggnad och Robert Boschs tidigare bostad i Stuttgart

Sedan grundandet 1964 har stiftelsen Robert Bosch Stiftung GmbH byggt vidare på företagsgrundarens sociala- och välgörenhetsengagemang. Stiftelsen bidrar till att utveckla hållbara lösningar på samhällsutmaningar. I detta syfte driver de egna egna program, ingår allianser med partners och främjar initiativ från tredje part. Stiftelsen finansierar sitt arbete med den utdelning den erhåller som aktieägare i Robert Bosch GmbH.

Kontakta Bosch

Vi ser fram emot att höra från dig.

Telefon

Skicka meddelande

Chatta med oss!

Har du några frågor eller förslag? Välkommen att chatta med oss helgfria vardagar 08.00-17.00.