Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
Som ett ledande företag inom IoT erbjuder Bosch innovativa lösningar för det smarta hemmet.
Bosch i världen

Bosch-koncernen i korthet

Vad vi gör

Bosch-koncernen är en ledande internationell leverantör av teknologi och tjänster, med omkring 410 000 medarbetare globalt (per 31 december 2018). Enligt siffror omsatte företaget 78,5 miljarder Euro under 2018. Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, och Energy and Building Technology. Som ett ledande företag inom IoT erbjuder Bosch innovativa lösningar för smarta hem, smarta städer, uppkopplad mobilitet och uppkopplad industri. Företaget drar nytta av sin expertis inom sensorteknologi, mjukvara och tjänster, såväl som sitt eget IoT-moln, för att erbjuda kunder uppkopplade lösningar från en och samma källa. Bosch-koncernens strategiska mål är att leverera innovationer för en uppkopplad livsstil. Bosch höjer människors livskvalité över hela världen, med produkter och lösningar som är både innovativa och intresseväckande. Kort sagt, Bosch skapar teknologi som är ”Invented for life”.

Bosch-koncernen globalt

Nyckeltal i korthet.

Försäljningsintäkter, delägare, platser – fakta om Bosch Group och dess varumärken i korthet.

Publikationer

Ladda ner aktuell information om Bosch här.

Omslag på Bosch today

Bosch today

Allt du behöver veta om Bosch, kort och koncist

Omslag till Boschs årsredovisning 2018

Årsredovisning 2018

Företagsprofil och årsredovisning för 2018

Våra affärsområden

Bosch uppvisningsbil

Mobility Solutions

Mobility Solutions

Huvudområdena är insprutningsteknik och drivlinetillbehör för förbränningsmotorer, lösningar för införande av eldrivlinor, styrsystem, säkerhets- och förarassistanssystem, teknik för användarvänlig infotainment samt kommunikation inom och mellan fordon och infrastruktur, verkstadskoncept samt teknik och tjänster för fordonseftermarknaden. I sektorn kombineras gruppens expertis inom tre mobilitetsområden – automation, elektrifiering och uppkoppling – och kunderna erbjuds integrerade mobilitetslösningar där bilarna kan interagera med cyklar, tåg, bussar och andra transportmedel. Bosch har också ansvarat för viktiga fordonstekniska innovationer, exempelvis elektronisk motorstyrning, antisladdsystemet ESP® och common rail-teknik för dieselmotorer. Inom sensorteknik tillverkar företaget världens just nu minsta stereovideokamera för fordon.

Bosch uppvisningsbil
Kontroll av Industri 4.0-processer via en skärm

Industrial Technology

Industrial Technology

Sektorn omfattar divisionen Drive and Control Technology som jobbar med driv- och styrteknik och är en av världens främsta leverantörer inom området. Den erbjuder kundanpassade driv-, styr- och manöverdonslösningar för fabriksautomation, systemkonstruktion och konstruktionsteknik, mobila maskiner och kommersiella fordon. Drive and Control Technology erbjuder också en bred tjänsteportfölj, genomför stora internationella projekt och utvecklar lösningar som allt mer riktar in sig på uppkopplad tillverkning (Industri 4.0). Divisionen Packaging Technology är en av världens ledande process- och förpackningsteknikleverantörer för läkemedels-, livsmedels- och konfektyrbranscherna samt utvalda segment i dryckesbranschen.

Kontroll av Industri 4.0-processer via en skärm
Borrhammare från Bosch

Consumer Goods

Consumer Goods

Här finns divisionen Power Tools som är en av världens ledande leverantörer av elverktyg och tillbehör, mätinstrument och trädgårdsredskap. Innovationerna har tyngdpunkt på kraftfulla sladdlösa verktyg och verktyg med allt högre webbkompatibilitet. Affärssektorn Consumer Goods omfattar också BSH Hausgeräte GmbH. Som en av världens ledande tillverkare av hushållsmaskiner erbjuder företaget en hel serie av moderna och energieffektiva maskiner med ökande inslag av webbkompatibilitet: spishällar, ugnar, diskmaskiner, tvättmaskiner, kylskåp och frysar samt dammsugare, kaffebryggare och andra små maskiner.

Borrhammare från Bosch
Bosch Smart Home control

Energy and Building Technology

Energy and Building Technology

Divisionen Security Systems utvecklar produkter och lösningar för videoövervakning och passerkontroll, intrångs- och brandlarm samt ljud- och konferenssystem. Den tillhandahåller även tjänster kopplade till bland annat fjärrövervakning. Security Systems omfattar även den nya enheten International Integrator Business som erbjuder smarta energi- och byggnadstekniklösningar och tillhörande tjänster till företagskunder. Den nya divisionen Bosch Global Service Solutions jobbar med att utöka verksamheten som tidigare bedrevs inom Security Systems med externa företagstjänster. Den tillhandahåller även funktioner för delade tjänster inom Bosch. Divisionen Bosch Thermotechnology levererar energieffektiva och allt mer webbkompatibla uppvärmningsprodukter och varmvattenlösningar. Det nya dotterbolaget Robert Bosch Smart Home GmbH erbjuder produkter och tjänster för smarta hem.

Bosch Smart Home control

Ägarstruktur och organisation

Sedan 1964 är välgörenhetsstiftelsen Robert Bosch Stiftung GmbH den största aktieägaren. Stiftelsen bygger i modern tappning vidare på företagsgrundarens sociala engagemang och välgörenhetsinsatser. Robert Bosch Stiftung arbetar för att uppnå sina mål med via egna program och institutioner men även genom att stötta lämpliga projekt och initiativ av andra aktörer som syftar till att bemöta samhällsutmaningar.

Aktieägare och rösträttigheter för Robert Bosch GmbH
Kontakta Bosch

Kontakta Bosch

Vi ser fram emot att höra från dig.
Telefon

Skicka meddelande

Icon ic-chat

Chatta med oss!

Har du några frågor eller förslag? Välkommen att chatta med oss helgfria vardagar 08.00-17.00.